Ароматно пиле със зелен боб

28/08/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф643406373
"От любимите ни бабини гозби, които са ни любими от едно време"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо356
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото и нарязано на парчета пиле поръсете с подправките за маринатата, разбъркайте, като втривате подправките в месото. Оставете настрани за 30 минути.

Нарежете лука на полумесеци, настържете моркова на едро ренде, скилидките чесън - на ситно, а домата обелете и настържете на ренде.

Нагрейте олиото в тиган и запържете пилето от всички страни до приятен кафяв цвят, отстранете го от тигана.

В същото олио запържете лука до златисто, добавете моркова и запържете заедно за около 3-4 минути.

След това добавете чесъна, зеленият боб, доматите и 1 ч.ч. топла вода. След като заври, подредете запърженото пиле, похлупете ястието с капак и варите на бавен огън до готовност на месото.

Свалете тигана от котлона, поръсете с нарязания магданоз, разбъркайте и затворете капака за около 10 минути да се позадуши.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар