Ароматно пиле със зелен боб

28/08/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор456294451
"От любимите ни бабини гозби, които са ни любими от едно време"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо219
  • Преглеждания за месеца131
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пиле – 1 кг
  • зелен боб – 400 г замразен
  • моркови – 1 бр.
  • лук – 1 глава
  • чесън – 2 скилидки
  • домати – 2 бр.
  • магданоз – 6 - 7 стръка
  • олио – за пържене
  • сол – на вкус
  • за маринатата
  • черен пипер – 1 ч.л.
  • босилек – 0.5 ч.л.
  • розмарин – 0.5 ч.л.
  • соев сос – 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото и нарязано на парчета пиле поръсете с подправките за маринатата, разбъркайте, като втривате подправките в месото. Оставете настрани за 30 минути.

Нарежете лука на полумесеци, настържете моркова на едро ренде, скилидките чесън - на ситно, а домата обелете и настържете на ренде.

Нагрейте олиото в тиган и запържете пилето от всички страни до приятен кафяв цвят, отстранете го от тигана.

В същото олио запържете лука до златисто, добавете моркова и запържете заедно за около 3-4 минути.

След това добавете чесъна, зеленият боб, доматите и 1 ч.ч. топла вода. След като заври, подредете запърженото пиле, похлупете ястието с капак и варите на бавен огън до готовност на месото.

Свалете тигана от котлона, поръсете с нарязания магданоз, разбъркайте и затворете капака за около 10 минути да се позадуши.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар