Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Ароматно пиле със зелен боб

Ароматно пиле със зелен боб

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Ароматно пиле със зелен боб
Снимка: Мария Симова
1 / 2
28/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"От любимите ни бабини гозби, които са ни любими от едно време"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 кг
  • зелен боб - 400 г замразен
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 2 бр.
  • магданоз - 6 - 7 стръка
  • олио - за пържене
  • сол - на вкус
  • за маринатата
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • босилек - 0.5 ч.л.
  • розмарин - 0.5 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото и нарязано на парчета пиле поръсете с подправките за маринатата, разбъркайте, като втривате подправките в месото. Оставете настрани за 30 минути.

Нарежете лука на полумесеци, настържете моркова на едро ренде, скилидките чесън - на ситно, а домата обелете и настържете на ренде.

Нагрейте олиото в тиган и запържете пилето от всички страни до приятен кафяв цвят, отстранете го от тигана.

В същото олио запържете лука до златисто, добавете моркова и запържете заедно за около 3-4 минути.

След това добавете чесъна, зеленият боб, доматите и 1 ч.ч. топла вода. След като заври, подредете запърженото пиле, похлупете ястието с капак и варите на бавен огън до готовност на месото.

Свалете тигана от котлона, поръсете с нарязания магданоз, разбъркайте и затворете капака за около 10 минути да се позадуши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: