Гювече с печени чушки, патладжани и тиквички

28/08/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40614101
"Гювечето си е гювече...дори да няма месо "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо826
  • Преглеждания за месеца461
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме чушките, патладжаните и тиквичките в чушкопек, след което ги обелваме!

Взимаме гювече и отдолу слагаме патладжан, нарязан на кръгчета. След това поръсваме с малко натрошено сирене.

След това слагаме чушка и пак сирене. След това нареждаме тиквичките, нарязани на кръгчета, и отново поръсваме със сирене.

Тази процедура се повтаря, докато се напълни гювечето, като се завършва със зеленчук. По желание отгоре се посолява със сол.

Отделно разбиваме яйцата и към тях добавяме прясното мляко. Разбъркваме добре и със сместа заливаме гювечето.

Слагаме гювечето в сгорещена фурна и печем до готовност.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар