Селска супа от кокошка със зарзават

29/08/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comИноватор3181161546
"Приготвена, за да събуди всеки апетит "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо538
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената кокошка нарязваме на едри парчета и слагаме в дълбок съд. Заливаме с вода, добавяме малко сол, зърна черен пипер, бахар и слагаме с капак да заври на котлона.

Ако използвате тенджера под налягане, времето за сваряване на месото значително ще се намали, като едновременно с това се намалява и количеството необходима вода за това.

След като заври, добавяме обелените и нарязани на кубчета картофи, морковите, граха, наситнените кромид лук и чушки и оставяме на котлона за още около 30-40 минути, в зависимост от съда, който използвате.

Месото се изважда, оставя се да поизстине и се обезкостява, след което се нарязва на дребни кубчета и се връща отново в тенджерата да ври до готовност.

По желание може да добавите допълнително гореща вода, ако искате супата да стане по-рядка.

Когато супата е почти готова се добавят обелените и нарязани на малки парчета домати, накълцаните скилидки чесън, нарязания на ситно зелен лук, сол, черен пипер, кимион на вкус и се оставя да поври на по-слаб котлон още 10 минути.

Сервирайте в по-дълбоки купички, поръсете с нарязания магданоз и лют червен пипер.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар