Печени кюфтенца с кашкавал върху канапе от зеленчуци

28/08/2017
"Кюфтенца със зеленчуци, чаша бира и вечерята е готова Вкусно, нали?"
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо458
  • Преглеждания за месеца176
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • за кюфтетата
  • кайма - 500 г
  • лук - 1/2 глава червен
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • вода - 3 с.л.
  • универсална подправка - за кайма
  • чубрица - ронена
  • кашкавал - 120 г
  • доматен сок
  • олио - за намазване
  • за зеленчуковото канапе
  • чушки - 2 бр. червена, зелена
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • лук - 1 глава червен
  • мариновани гъби - 3 с.л. + 2 с.л. от маринатата
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и го нарежете на ситно. Към каймата прибавете галетата и водата, подправките, чукнете яйцето и добавете нарязаният лук. Объркайте до еднородност и оставете в хладилник за около 15 минути.

Почистете зеленчуците за канапето от семки, дръжки и обелки.

Загрейте мазнината в подходящ съд на котлона. Добавете лука и задушете за кратко. Добавете останалите зеленчуци, нарязани на подходящи парченца, и гответе до омекването им. Прибавете гъбите и маринатата, овкусете със сол.
Гответе още 3-4 минути и отстранете от котлона.

Намажете гнездата на форма за мъфини с олио. Добавете във всяко гнездо по 1 с.л. доматен сос.

Оформете кюфтетата, като в средата на всяко поставите по парченце кашкавал.

Наредете кюфтетата във формичките и запечете в загрята фурна до готовност.

Сервирайте кюфтетата върху канапе от задушени зеленчуци. Поръсете ги със соса, останал след печенето.

Декорирайте със свеж магданоз преди поднасяне.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар