Вкусни и ароматни баклавички

29/08/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40714101
"Време е да боднем по 1-2-3 вкусни малки баклавички "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 315
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 пакет готови
  • масло - 125 г
  • орехи - 250 - 300 г
  • за сиропа
  • захар - 2.5 ч.ч.
  • вода - 2 и 1/2 ч.ч.
  • ванилова захар - 1 бр.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително разтопяваме маслото. С помощта на чопър смиламе орехите.

Взимаме по една кора и я намазва цялата обилно с масло. Отгоре я поръсваме с орехи. Взимаме тънка точилка с помощта на която завиваме внимателно баклавичката.

Когато я завием до края започваме да притискаме от двата края към средата, след което внимателно изваждаме баклавичката от точилката. Готовата баклава нареждаме в предварително намаслена тава.

По същия начин процедираме и с останалите кори, като баклавичките се поставят една до друга. Преди да ги сложим да се пекат ги намазваме отгоре с разтопено масло. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.

Когато извадим баклавичките ги нарязваме с нож и ги оставяме да изстинат.

Изстиналите вече баклавички заливаме с топъл сироп, който приготвяме по следния начин. Смесваме всички съставки за сиропа и го оставяме да поври около 5 мин.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар