Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Суши»Суши с рулца от раци и сирене

Суши с рулца от раци и сирене

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Иноватор
1077162124912
Суши с рулца от раци и сирене
Снимка: Viktoriya Afzali
1 / 2
29/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2-3
"Леко побългарено суши, което обаче е изключително вкусно Пригответе си го и ще останете изключително доволни"

Необходими Продукти

  • ориз - 250 г Крина за суши
  • сол - щипка
  • захар - 1 с.л.
  • оризов оцет - 2 с.л.
  • За плънката на сушито
  • рулца от раци - 1 пакет
  • краставици - 1 бр.
  • сирене фета - 100 - 150 г
  • маринована риба - 1 парче
  • авокадо - 1 бр.
  • листа нори - няколко бр.
  • За поръсване
  • сусам
  • мак
  • соев сос - за топене на сушито
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сваряваме ориза спрямо описанието на опаковката. След като оризът е сварен и поизстинал прибавяме оризовата смес, която е направена предварително, като разбъркваме оризовия оцет със захарта и солта. Разбъркваме ориза хубаво.

Режем всички продуктите на ленти - рибата, авокадото, краставицата, рулцата от раци и сиренето. Хубаво е да имате дървена постелка - бамбуково килимче, на което да сложим един лист нори.

Върху него слагаме ориз и притискаме леко. Отгоре на ориза слагаме от сиренето и по избор правим пълнежа на рулото. Можем да направим различни видове суши, като комбинираме по различен начин продуктите.

Завиваме внимателно суши рулото, като притискаме с бамбуковото килимче. Притискаме рулото и го режем на дебели парчета.

Когато правим суши само с основа от ориз поръсваме със сусам и мак и след това слагаме другите продукти.

Готовите суши рулца се сервират със соев сос и по желание може и с уасаби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: