Фокача с розмарин и морска сол

29/08/2017
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваЧирак124462101
"Италианците знаят какво да похапват, затова и ние ще си запишем старателно тази страхотна рецепта за фокача "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 983
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прави се кладенче с част от брашното. В него се прибавят водата, маята, солта и зехтинът.

Омесва се тесто, като се добавя постепенно и останалото брашно. Меси се около 10-тина минути.

След това в подходяща тава /намазана с олио и поръсена с брашно/ тестото се изравнява с ръце, като
дебелината трябва да бъде около 1см.

Тестото се покрива със свежо фолио и се оставя на топло да втаса-около 30 минути. След това с върховете на пръстите се правят дупки върху тестото.

Ако имате свеж розмарин късате стъбълца от него и ги поставяте в направените дупки. Ако ли не, може и сух розмарин, както в моя случай.

Поръсвате с морска сол и около 3 с.л зехтин. Печете фокачата в студена фурна, която включвате на 180 градуса за 25 минути.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ася Заевска
Ася Заевска
01.09.2017 20:17
Много вкусна се получи!
Благодаря за споделената рецепта :) Често ще я хапваме вкъщи ;)
1
0
Таня Левенова
да наистина става вкусна!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв