Брускети с домати и босилек

29/08/2017
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач40864831521
"Италианска кухня за душата - хрупкави брускети с аромат на домати и босилек Може да поднесете като предястие или като лека вечеря с чаша хубаво вино"
Приготвяне10 мин.
Готвене6 мин.
Общо16 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо871
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата31
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • франзела - 8 бр. филийки, нарязани под висок диагонал
  • зехтин - 1/4 ч. ч.
  • домати - 3 бр. средна големина на кубчета
  • чесън - 1 скилида пресован
  • балсамов оцет - 1 ч. л.
  • босилек - 1 с. л. наситнен
  • сол - 1/2 ч. л.
  • черен пипер - 1/2 ч. л.
  • чесън - 1 скилидка разрязан през средата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 200 градуса; Плоска тава с хартия за печене.

Филийките от франзелата се разрязват под висок диагонал. С четка се намазват и от двете страни със зехтин. Подреждат се в тавата и се запичат на високите градуси точно за 6 минути.

Междувременно доматите се обелват от люспата и нарязват на кубчета, поставят се в купа. Добавя се пресован чесън, балсмовият оцет, солта, черен пипер и наситнен босилек. Разбърква се.

Изваждат се филийките и още горещи се намазват отгоре с разрязаната страна на чесъна. Отгоре със супена лъжица се поставя сместа от доматите.

Брускетите може да се приготвят за самостоятелна лека вечеря или допълнение към паста.

Източник: BuzzFeed

Забележка: Франзелата ми беше топла и трудно се режеше, затова и филийките са малко по-плътни.

По принцип брускетите не се приготвят със стар хляб, трябва да е пресен, но останал от предния ден, тогава е по-сух и по-добре ще се изпече, също така и не се режат на тънички филийки, защото бързо ще прегорят, нека да са около 2 см дебелина.подобни рецепти тук

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Елена Стефанова Йорданова
Тези брускети са ми любими,но за първи път слагам балсамов оцет!Комбинацията е чудесна:)Мерси:)
0
0
marcheva14  Мария Симеоно
Благодаря ти , Ели!
Добавям още две снимки към така разкошната рецепта. Толкова елементарна на продукти, а уникално вкусна. Една част браскети са с гуакамоле. Чудесия от вкусове!
0
0
marcheva14  Мария Симеоно
Гери, няма никакво значение оценката, моля ти се, не го и отбелязвай, важното е, че тези брускети са уникално вкусни, но има и едно лошо в тази рецепта, че не можеш да се спреш да си взимаш още една филийка и още една.. и така докато свършат. Поздрав! Марчето
1
0
ГЕРГАНА ЯНКОВА
Рецептата е страхотна. Аз лично много обичам такива брускети. Съжалявам за оценката, мишката ми се приплъзна. Поздрави!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв