Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Брускети с домати и босилек

Брускети с домати и босилек

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Брускети с домати и босилек
Снимка: marcheva14
1 / 5
04/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
16 мин.
Порции
2
"Италианска кухня за душата - хрупкави брускети с аромат на домати и босилек Може да поднесете като предястие или като лека вечеря с чаша хубаво вино"

Необходими Продукти

  • франзела - 8 бр. филийки, нарязани под висок диагонал
  • зехтин - 1/4 ч.ч.
  • домати - 3 бр. средна големина на кубчета
  • чесън - 1 скилида пресован
  • балсамов оцет - 1 ч.л.
  • босилек - 1 с.л. наситнен
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чесън - 1 скилидка разрязан през средата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 200 градуса; Плоска тава с хартия за печене.

Филийките от франзелата се разрязват под висок диагонал. С четка се намазват и от двете страни със зехтин. Подреждат се в тавата и се запичат на високите градуси точно за 6 минути.

Междувременно доматите се обелват от люспата и нарязват на кубчета, поставят се в купа. Добавя се пресован чесън, балсамовият оцет, солта, черен пипер и наситнен босилек. Разбърква се.

Изваждат се филийките и още горещи се намазват отгоре с разрязаната страна на чесъна. Отгоре със супена лъжица се поставя сместа от доматите.

Брускетите може да се приготвят за самостоятелна лека вечеря или допълнение към паста.

Източник: BuzzFeed

Забележка: Франзелата ми беше топла и трудно се режеше, затова и филийките са малко по-плътни.

По принцип брускетите не се приготвят със стар хляб, трябва да е пресен, но останал от предния ден, тогава е по-сух и по-добре ще се изпече, също така и не се режат на тънички филийки, защото бързо ще прегорят, нека да са около 2 см дебелина.

Брускетите с домати и босилек са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена Стефанова Йорданова
Елена Стефанова Йорданова
Тези брускети са ми любими,но за първи път слагам балсамов оцет!Комбинацията е чудесна:)Мерси:)
30.08.2017 14:48
1
Покажи всички подкоментари
marcheva14
marcheva14
Гери, няма никакво значение оценката, моля ти се, не го и отбелязвай, важното е, че тези брускети са уникално вкусни, но има и едно лошо в тази рецепта, че не можеш да се спреш да си взимаш още една филийка и още една.. и така докато свършат. Поздрав! Марчето
29.08.2017 12:08
1
ГЕРГАНА ЯНКОВА
ГЕРГАНА ЯНКОВА
Рецептата е страхотна. Аз лично много обичам такива брускети. Съжалявам за оценката, мишката ми се приплъзна. Поздрави!
29.08.2017 10:29