Крем карамел с кондензирано мляко и лимон

29/08/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор500334992
"Кондензираното мляко в крем карамела му придава чуден вкус Опитайте"
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо329
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца – 6 бр.
  • кондензирано мляко – 1 кутия (397 мл)
  • вода – 3 кутии (397 мл) топла
  • ванилия – 3 бр.
  • лимонoва кора – 1 малко настъргана кора
  • за карамела
  • захар – 1 ч.ч.
  • вода – 1 с.л.
  • лимонов сок – 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В метален съд сложете захарта водата и лимоновия сок, варете до пълното разтваряне на захарта и докато стане златиста (не я оставяйте твърде дълго, за да не горчи). Разпределете я по купички за крем карамел.

Разбийте яйцата с миксер до еднородна смес, добавете кондензираното мляко, топлата вода, ванилиите, настърганата на много ситно част от кората на лимона и разбъркайте добре. Разпределете крема в купичките върху карамела.

Подредете купичките в тава със студена вода и поставете я в предварително нагрята на 140 градуса фурна и печете за 90 минути, като през 20 минути поставяте по 3-4 кубчета лед във водата на тавата (за да не ви се получи крем карамела на шупли).

Оставете купичките да се охладят в тавата с водата, за да се разтвори напълно карамела.

Охладения крем карамел поставете в хладилник за да се изстуди добре, сервирайте обърнат в чинийки за десерт.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар