Редена туршия

Редена туршия
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
29/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Струва си да имате няколко буркана от тази туршия в килера си"

Необходими Продукти

  • камби - 2 кг
  • корнишони - 1 кг
  • моркови - 1 кг
  • копър - цвят
  • за всеки буркан
  • бахар - 3 бр. зърна
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • оцет - 4 с.л.
  • сол - 1 равна с.л.
  • захар - 1 с.л. равна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Камбите се измиват и нарязват на хапки.

Морковите се обелват и режат на кръгчета, краставичките също се нарязват на колелца. Нарязват се листа копър, а цветовете могат да се поставят във всеки буркан.

Нареждаме на дъното нарязани парчета камби, отгоре кръгчета моркови, следват кръгчета корнишони и завършваме с камби.

Сипва се оцет, сол, захар и зърна от бахар и черен пипер. Затваряме с капачки и стерилизираме за 5 минути от завирането.

Хубаво е да не се преваряват, за да са хрупкави. Съхраняваме на хладно за зимата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: