Солена макаронена торта

29/08/2017
Мими А.
отМими А.Помощник Готвач2078237
"Нещо като печено Болонезе, но с по-нетрадиционен вид "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо323
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме каймата с доматеното пюре, солта и четния пипер и добавяме настърганата моцарела.

Намазваме с половината от маслото кръгла малка тавичка, сипваме един пласт от каймата и подреждаме несварените макарони вертикално. Това е малко трудно. Подреждането трябва да стане, като подредим до половината на тавичката по стените и след това още няколко реда към центъра и малко по малко цялата тава.

Когато сме приключили с подреждането на макароните, отгоре разпределяме останалото масло и останалата кайма и заливаме с вода, като макароните трябва да са покрити с вода. Покриваме с алуминиево фолио.

Поставяме тавичката във фурната и печем около 30 минути или докато макароните са омекнали и са готови, и почти няма течност в тавата (ако се наложи в процеса на готвене добавете още вода).

Настъргваме кашкавала, наръсваме макароните с него и връщаме във фурната за още малко, колкото да се зачерви кашкавалът.

Оставяме тортата да се стегне за около 40 минути и сервираме нарязана на триъгълни парчета.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар