Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солена Торта»Солена макаронена торта

Солена макаронена торта

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Солена макаронена торта
Снимка: Анонимен
1 / 3
17/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Нещо като печено Болонезе, но с по-нетрадиционен вид"

Необходими Продукти

  • макарони - 1 пакет с дупка (цилиндрични)
  • масло - 2 с.л.
  • кайма - 300 г
  • доматено пюре - 3 ч.ч.
  • вода - за заливане
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • моцарела - 100 г
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме каймата с доматеното пюре, солта и четния пипер и добавяме настърганата моцарела.

Намазваме с половината от маслото кръгла малка тавичка, сипваме един пласт от каймата и подреждаме несварените макарони вертикално. Това е малко трудно.

Подреждането трябва да стане, като подредим до половината на тавичката по стените и след това още няколко реда към центъра и малко по малко цялата тава.

Когато сме приключили с подреждането на макароните, отгоре разпределяме останалото масло и останалата кайма и заливаме с вода, като макароните трябва да са покрити с вода. Покриваме с алуминиево фолио.

Поставяме тавичката във фурната и печем около 30 минути или докато макароните са омекнали и са готови, и почти няма течност в тавата (ако се наложи в процеса на готвене добавете още вода).

Настъргваме кашкавала, наръсваме макароните с него и връщаме във фурната за още малко, колкото да се зачерви кашкавалът.

Оставяме солената торта да се стегне за около 40 минути и сервираме нарязана на триъгълни парчета.

Солената макаронена торта е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: