Ципура със сметана и картофи на фурна

29/08/2017
Gabriela
отGabrielaНовак12
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо141
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • ципура - 2 бр.
  • картофи - 4 бр. средно големи
  • готварска сметана - 200 мл
  • копър - 4 - 5 стръка (пресен)
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме добре рибата. Осоляваме хубаво рибата отвътре и отвън. Настъргваме скилидките чесън и ги слагаме в рибата заедно с дафиновия лист и малко ситно нарязан копър.

Изсипваме сметаната в дълбок съд, като към нея прибавим сол, пипер и ситно нарязан копър. Разбъркваме и оставяме настрани.

Обелваме картофите и ги нарязваме на колелца с дебелина около 1 см. Намазваме си тавичката обилно с олио и редим картофите на дъното.

Изсипваме сметаната и слагаме рибата отгоре. Мажем и рибата с олио и слагаме 2-3 кръгчета от картофите върху рибата.

Завиваме тавата с алуминиево фолио и я слагаме да се пече в предварително загрята фурна за 25 минути на 200 градуса.

След това махаме фолиото и продължаваме да я печем още 20 минути, но вече на 225 градуса.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар