Ко..."/>

Картофена гозба с домашна кокошка

29/08/2017
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваГотвач255893272
"Домашна яхнийка, която ще зарадва и малки и големи Пригответе с много любов и се насладете"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо238
  • Преглеждания за месеца119
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кокошката се измива и се разделя на порции. След това се слага да ври с малко сол. През това време лукът, морковът и чушката се режат на малки кубчета.

Картофите се обелват и нарязват. В тенджера се сипва малко олио. След като се загрее олиото се слагат нарязаните чушка, морков и лук.

Запържват се докато омекнат и придобият златист цвят. След това се прибавят нарязаните картофи. Разбъркват се и се сипва доматеният сос. Прибавят се и изброените подправки.

Оставя се малко да поври и се сипва водата. След като картофите са почти готови се прибавя предварително сварената кокошка. Оставя се да поврят още малко.

След това в отделна купичка се слагат 6 супени лъжици брашно, 2 супени лъжици олио, 1 чаена лъжица сол и се сипва малко вода. Разбърква се хубаво до получаването на еднородна смес. Сместа трябва да стане гъста, като боза.

След като картофите са напълно готови се изсипва сместа с брашното и се разбърква. Гозбата се оставя още малко на котлона и се сваля.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар