Вкусни пържени калмари

29/08/2017
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваГотвач255893272
"Колко от вас са съгласни, че калмарите са перфектно мезе за вино и бира? Хайде да се преброим "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо217
  • Преглеждания за месеца181
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Калмарите се размразяват и се сваряват в подсолена вода. След като калмарите са сварени се отцеждат от водата. Калмарите се овкусяват със сол и черен пипер на вкус.

След това овкусените калмари се овалват в брашното. В тиган се сипва около 4-5 пръста олио и се оставя да се загрее.

След това в олиото се пускат по малко от калмарите. Пържат се по малко от двете страни до получаването на златист цвят.

Готовите калмари се вадят върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар