Панакота с шоколад и лешници

30/08/2017
"Пригответе малките лъжички "
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо680
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • течна сметана - 600 мл
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 5 с.л.
  • шоколад - 200 г (млечен)
  • желатин - 10 г
  • лешници - 100 г (натрошени)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 50 мл вода разтваряме желатина да набъбне за около 10 минути. Затопляме сметаната в касерола (не трябва да завира).

Прибавяме захарта и шоколада и разбъркваме докато се разтопи шоколадът и се получи хомогенна смес.

Към тази смес прибавяме и желатина. Отново разбъркваме, за да се разтвори. Накрая добавяме и прясното мляко.

Сипваме готовата смес в купички и поставяме в хладилник за 5-6 часа. Когато течността стегне поставяме купичката в топла вода за една минута.

Обръщаме върху чинийка и наръсваме с натрошени лешници.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар