Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Панакота с шоколад и лешници

Панакота с шоколад и лешници

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Панакота с шоколад и лешници
Снимка: Росица Петрова
2 / 3
02/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Пригответе малките лъжички"

Необходими Продукти

  • течна сметана - 600 мл
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 5 с.л.
  • шоколад - 200 г (млечен)
  • желатин - 10 г
  • лешници - 100 г (натрошени)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 50 мл вода разтваряме желатина да набъбне за около 10 минути.

Затопляме сметаната в касерола (не трябва да завира).

Прибавяме захарта и шоколада и разбъркваме докато се разтопи шоколадът и се получи хомогенна смес.

Към тази смес прибавяме и желатина. Отново разбъркваме, за да се разтвори. Накрая добавяме и прясното мляко.

Сипваме готовата смес в купички и поставяме в хладилник за 5-6 часа.

Когато течността стегне поставяме купичката в топла вода за една минута.

Обръщаме панакотата върху чинийка и наръсваме с натрошени лешници.

Панакотата с шоколад и лешници е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: