Пълнени патладжани с булгур и кайма

02/03/2013
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Обожаваме патладжани, особено, когато са с такава вкусна плънка "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 464
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете булгура от предната вечер във вода. Почистете зеленчуците. Разполовете патладжаните, издълбайте ги и ги посолете, за да се отцедят от горчивината.

Посолете и вътрешността, която трябва да накълцате. След около 20-30 минути измийте патладжаните и ги подсушете.

Загрейте около 80-100 мл мазнина и запържете скълцаните лук, настъргания морков, вътрешността на патладжаните и накрая каймата.

Запържете с нея при непрекъснато бъркане, докато си смени цвета и се раздроби. Добавете отцедения булгур и долейте 100 мл вода. Щом течността се поеме, снемете от котлона и овкусете с подправките.

Доматите почистете и отстранете вътрешната им мека част. Външната нарежете ситно и разбъркайте към плънката.

Напълнете патладжаните с плънката и ги загладете отгоре. Наредете ги в подмазнена тава, долейте 100 мл топла вода и сложете да се пекат в умерено загряна фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 6
4 2
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Мария
Мария
13.12.2015 10:16
Уникално вкусно става!Аз настъргах отгоре кашкавал много повече ни хареса.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв