Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Патладжани»Пълнени патладжани с булгур и кайма

Пълнени патладжани с булгур и кайма

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пълнени патладжани с булгур и кайма1 / 2
02/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Обожаваме патладжани, особено, когато са с такава вкусна плънка"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 броя
  • домати - 2 броя
  • булгур - 2/3 ч.ч.
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1 глава, по - голяма
  • кайма - 300 г
  • сол
  • черен пипер
  • бял пипер
  • чубрица
  • кимион - на вкус
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете булгура от предната вечер във вода. Почистете зеленчуците. Разполовете патладжаните, издълбайте ги и ги посолете, за да се отцедят от горчивината.

Посолете и вътрешността, която трябва да накълцате. След около 20-30 минути измийте патладжаните и ги подсушете.

Загрейте около 80-100 мл мазнина и запържете скълцаните лук, настъргания морков, вътрешността на патладжаните и накрая каймата.

Запържете с нея при непрекъснато бъркане, докато си смени цвета и се раздроби. Добавете отцедения булгур и долейте 100 мл вода. Щом течността се поеме, снемете от котлона и овкусете с подправките.

Доматите почистете и отстранете вътрешната им мека част. Външната нарежете ситно и разбъркайте към плънката.

Напълнете патладжаните с плънката и ги загладете отгоре. Наредете ги в подмазнена тава, долейте 100 мл топла вода и сложете да се пекат в умерено загряна фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
56
42
34
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария
Мария
Уникално вкусно става!Аз настъргах отгоре кашкавал много повече ни хареса.
13.12.2015 10:16