Мусо маскарпоне със сладолед и замразени ягоди

30/08/2017
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаПомощник Готвач160668671
"Много специален десерт, с които ще оберете точките "
Приготвяне30 мин.
Готвене5 мин.
Общо35 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо162
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • за крема
  • маскарпоне - 500 г
  • сладкарска сметана - 500 мл
  • бял шоколад - 150 г
  • готварска сметана - 100 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • бисквити - 300 г Закуска или обикновени
  • прясно мляко - 200 мл
  • за гарниране
  • сладолед
  • ягоди - замразени
  • течен шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивам охладената сладкарска сметана с миксер.

Белия шоколад начупвам на парченца и заедно със малко готварска сметана разтопявам на водна баня или в микровълнова.

Смесвам разбитата сладкарска сметана с белия шоколад, маскарпонето и ванилията. Разбърквам с миксер на бавни обороти.

В тавичка подреждам бисквити, предварително топнати в студено мляко, докато се покрие дъното.

Нанасям пласт крем, отново бисктити, крем, бисквити. Завършвам на крем. Отгоре поръсвам с настърган на едро шоколад.

Завивам тавичката със стреч фолио и поставям в хладилник за 5-6 часа поне.

Сервирам като с лъжица за сладолед гребвам от мусо маскарпонето по 3 топки и поставям в десертна чинийка.

Отгоре поставям топка сладолед и декорирам със замразени (или пресни) ягоди и поливам с течен шоколад.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар