Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Пикантни картофи и чоризо

Пикантни картофи и чоризо

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Пикантни картофи и чоризо
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
04/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Наличието на чушки в тази рецепта е важен свързващ вкусовете компонент - не ги пропускайте"

Необходими Продукти

  • картофи - 400 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • пушен червен пипер - 2 ч.л.
  • риган - 1 ч.л. сух
  • кимион - 1 ч.л. смлян
  • чушки - 1 бр. червена
  • люти чушки - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • лук - 1 глава
  • вода - 150 мл
  • чоризо - 400 г сурово за готвене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на дребни кубчета (по-едри от за мусака).

Нарежете чесъна на дребно и го смесете със зехтина, лимоновия сок, червения пипер, ригана и кимиона в купа. Овкусете със сол.

Нарежете червената, лютата чушка и лука на дребно. Разбъркайте с картофите.

Залейте с овкусения зехтин и разбъркайте отново хубаво. Изсипете в тава за печене и сипете водата. Подредете парчетата чоризо.

Печете картофите около 40-45 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса или до готовност.

Пикантните картофи и чоризо са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: