Зеленчуково биряни

30/08/2017
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаИноватор316868773
"Изобщо няма да ви липсва месото с тази ароматна индийска вкусотия..."
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 644
  • Преглеждания за месеца224
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в голям дълбок тиган на котлона на умерен огън. Запържете предварително нарязаните на дребни парчета червена и люта чушка за около 3 минути.

Добавете нарязаните на дребно лук и чесън и гответе, като разбърквате още около 3 минути. Добавете почистените гъби, нарязани на полумесеци.

Пържете около 5 минути. Добавете кимиона и кърито. Овкусете със сол и разбъркайте хубаво.

Добавете ориза и отново разбъркайте. След около 3 минути добавете бульона. Разбъркайте и оставете ястието да се готви около 20 минути.

Към края на готвенето, преди оризът да е готов, добавете полуготовия грах и отново разбъркайте.

Гответе още около 10 минути или до готовност на ориза. При необходимост добавете още бульон.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар