Зеленчуково биряни

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Зеленчуково биряни
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 4
05/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Изобщо няма да ви липсва месото с тази ароматна индийска вкусотия..."

Необходими Продукти

  • ориз - 300 г
  • печурки - 250 г
  • бульон - 600 мл зеленчуков
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • чушки - 1 бр. червена
  • люти чушки - 1 бр.
  • къри - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • грах - 100 г от консерва (млечен)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в голям дълбок тиган на котлона на умерен огън. Запържете предварително нарязаните на дребни парчета червена и люта чушка за около 3 минути.

Добавете нарязаните на дребно лук и чесън и гответе, като разбърквате още около 3 минути. Добавете почистените гъби, нарязани на полумесеци.

Пържете около 5 минути. Добавете кимиона и кърито. Овкусете със сол и разбъркайте хубаво.

Добавете ориза и отново разбъркайте. След около 3 минути добавете бульона. Разбъркайте и оставете ястието да се готви около 20 минути.

Към края на готвенето, преди оризът на тиган да е готов, добавете полуготовия грах и отново разбъркайте.

Гответе още около 10 минути или до готовност на ориза. При необходимост добавете още бульон.

Зеленчуковото биряни е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: