Спагети Болонезе с три вида сирена

30/08/2017
"Не са точно традиционни спагети Болонезе, но вкусът им е истинско съвършенство "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо421
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спагетите се слагат във вряща вода, заедно с капка олио, за да не залепват, когато станат готови.
През това време се приготвя сосът, както следва:

В тиган се загрява малко мазнина - може и зехтин, и се слага саламът/каймата да се запържи. Към него/нея се прибавя нарязаният не много на ситно чесън.

Когато се запържи, към салама се добавя сосът от домати, както и подправките. Прибавя се топеното сирене.

Слагат се и 1-2 листенца босилек, след което сосът се оставя да поври на по- ниска температура за 5 - 6 минути. Когато се изключи котлонът и сосът вече е готов, се прибавя саламуреното сирене.

Спагетите, след като са се сварили, се отцеждат от водата и се поливат със студена вода за няколко секунди, след което отново се отцеждат.

Сервират се топли, заедно със соса върху тях, а най-отгоре се настъргва моцарелата. За разкош може да се украси с листенце босилек.

Бон Апети!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар