Кетчуп – сос за пици

30/08/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор537345333
Приготвяне180 мин.
Готвене70 мин.
Общо250 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 403
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • домати – 15 кг
  • лук – 10 глави средни
  • чесън – 60 скилидки
  • оцет – 26 с.л.
  • захар – 26 с.л.
  • сол – 4 с.л. равни
  • карамфил – 30 зърна смлени
  • черен пипер – 1 с.л. смлян
  • индийско орехче – 2 пакетчета смляно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тава, нарежете почистените и измити домати, лук, чесън, добавете всички подправки и варите 1 час или до желаната гъстота.

Оставете сместа да се охлади и я прекарайте през машина за отделяне на семки и люспи.

Напълнете предварително измитите и подсушени шишенца, затворете и стерилизирайте за 10 минути само за капачката.

Кетчупът или сосът за вашите пици е готов, наслаждавайте му се и зиме и лете.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар