Кетчуп – сос за пици

30/08/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф779447645
Приготвяне180 мин.
Готвене70 мин.
Общо250 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 778
  • Преглеждания за месеца112
  • Преглеждания за седмицата54
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • домати - 15 кг
  • лук - 10 глави средни
  • чесън - 60 скилидки
  • оцет - 26 с.л.
  • захар - 26 с.л.
  • сол - 4 с.л. равни
  • карамфил - 30 зърна смлени
  • черен пипер - 1 с.л. смлян
  • индийско орехче - 2 пакетчета смляно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тава, нарежете почистените и измити домати, лук, чесън, добавете всички подправки и варите 1 час или до желаната гъстота.

Оставете сместа да се охлади и я прекарайте през машина за отделяне на семки и люспи.

Напълнете предварително измитите и подсушени шишенца, затворете и стерилизирайте за 10 минути само за капачката.

Кетчупът или сосът за вашите пици е готов, наслаждавайте му се и зиме и лете.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар