Задушено телешко месо с гъбен сос

31/08/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач3181141532
"Домашна любов в чиния "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 200
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджера сложете олиото. Когато олиото се загрее достатъчно, добавете нарязаното на малки парчета телешко месо.

След като се позапържи добавете и нарязания на ситно кромид лук.

Веднага след това сложете наситнената и почистена от семената чушка, ситно нарязания на кубчета морков, черния пипер на зърна, кимион на вкус, дафиновите листа и нарязаните на филийки гъби печурки.

Запържете всичко за около 5 минути и добавете малко телешки бульон, колкото да покрие продуктите.

Захлупете с похлупак и оставете всичко да се готви, докато месото е перфектно задушено. Проверявайте от време на време да не изври съвсем бульонът и добавяйте по малко, ако е необходимо.

Когато телешкото е вече сготвено и крехко сложете мащерката, пресованите скилидки чесън и разтворените в малко топъл бульон брашно и картофено пюре. Оставете да къкри на намален котлон още десетина минути, като разбърквате периодично, за да не загори.

Преди сервиране отстранете дафиновите листа и посолете, ако има нужда (опитайте първо на вкус, защото телешкият бульон е достатъчно солен).

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар