Фритата с тиквички

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Фритата с тиквички1 / 2
19/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 броя, по - големи
  • лук - 1 малка глава кромид
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • олио - 40 - 50 мл
  • риган - сушен, на вкус
  • босилек - 1/2 ч.л.
  • яйца - 6 броя, по - големи
  • черен пипер - на вкус
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцайте лука и чесъна и ги сложете да се запържат в сгорещена мазнина и добавете тиквичките, нарязани на възможно най-тънки кръгчета. Овкусете с малко сол и черен пипер и оставете зеленчуковата смес да изстине.

Долейте 2-3 с.л. вода и оставете зеленчуците да се задушават за около 5 минути. Разбийте яйцата добре и ги овкусете със сол и черен пипер на вкус, босилека и ригана.

Смесете разбитите яйца със зеленчуците и сипете в подмазнена тава. Сложете фритата с тиквички да се пече за около 20 минути в загряна на 200 градуса фурна.

След това поръсете фритата с настъргания кашкавал и върнете да се запече до лек загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: