Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Гювечета с картофи и яйца

Гювечета с картофи и яйца

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Гювечета с картофи и яйца1 / 2
09/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-5
"Вълшебството на кулинарията е в това, че смесваш най-обикновените продукти, а излиза ароматна вкусотия"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг пресни
  • зехтин - 50 мл
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 4 броя, големи
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 120 г + още за отгоре
  • лук - 4 стръка пресен
  • чесън - 4 стръка пресен
  • копър - 1/4 връзка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измийте и почистете пресните картофи, като по-големите може да разрежете. Разпределете ги в подмазнени гювечета, полейте ги със зехтин и сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30 минути.

Разбъркайте яйцата с прясното мляко с добре натрошеното сирене и настъргания на едро ренде кашкавал, нарязания ситно зелен лук и чесън.

Залейте запечените картофи с млечната смес и сложете да се пекат отново, докато тя се стегне. След това поръсете с настъргания кашкaвал и запечете за още няколко минути.

Поднесете гювечетата с картофи и яйца с малко копър или магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
42
34
20
10
Дай твоята оценка: