Яхния от леща и риба хек

31/08/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор279854681
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо61
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте рибата. Залейте я с вода, добавете стрък целина, дафиновите листчета, зрънцата черен пипер и щипка сол. Варете около 20 минути.

Свалете от огъня и след като се охлади извадете рибата от водата. Обезкостете я и я накъсайте на дребни парчета.

Измийте лещата и я залейте с водата. Сложете я на огъня и варете около 60 минути.

През това време изпечете чушките, обелете ги и ги нарежете на дребни парченца.

Загрейте на огъня олиото и задушете нарязаните на дребно лук, морков и домат за около 2-3 минути.

Добавете брашното и червения пипер, разбъркайте хубаво и налейте малко топла вода. Оставете под капак за около 5 минути, след което изсипете във врящата леща.

Прибавете нарязаните печени чушки, чубрицата, девесила, посолете на вкус и добавете парченцата риба хек.

Оставете яхнията да ври още 10 минути. Свалете от огъня и след като леко се охлади поръсете с нарязан на дребно чесън.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар