Прясно зеле с телешка кайма и бекон

31/08/2017
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаИноватор301868173
"Апетитно ястие с наситен вкус на бекон Нямаме търпение да го опитаме, а вие?"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо698
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бекон - 100 г
  • телешка кайма - 250 г
  • олио - 2 с.л.
  • зеле - 1 бр. малка глава прясно
  • вода - 100 мл
  • магданоз - нарязан
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете зелето на дребно. Нарежете бекона на дребни парчета.

Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерен огън. Запържете леко бекона колкото да пусне мазнина за около 5 минути.

Отстранете го от тигана. Добавете каймата и я запържете, като бъркате и натискате постоянно, докато стане на трохи, около 10 минути. Добавете зелето и разбъркайте хубаво.

Добавете водата, овкусете със сол и черен пипер. Покрийте с капак и гответе около 20 минути докато зелето омекне.

Добавете бекона и гответе без капак докато течността се редуцира още около 15 минути. Накрая поръсете с нарязан магданоз и разбъркайте.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар