Пържена маринована ципура

31/08/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2856173
"Ако не можете да отидете до морето, донесете морето при вас "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо451
  • Преглеждания за месеца100
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • ципура - 2 бр.
  • сол - 4 щипки
  • черен пипер - 4 щипки
  • зехтин - 2 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На всяка изчистената ципура се правят през гърба по 3-4 прореза.

Рибите се поръсват със сол и смлян черен пипер отвън и отвътре и се слагат в тавичка.

Напръскват се с две лъжици зехтин и се заливат с една кафена чашка бяло вино.

Така рибите се оставят да престоят в маринатата за около 30 минути.

Олиото се загрява за пържене. Всяка риба се овалва във фино царевично брашно. Изпържва се равномерно до зачервяване от двете страни.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар