Ципура на скара с много магданоз и лимони

31/08/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф92512288273
"Ароматна ципура, която да поднесем с чаша студено бяло вино "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо145
  • Преглеждания за месеца119
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата, измийте и оставете да се отцеди. Поръсете ципурите със сол и подправките.

Нарежете лимона на тънки парчета и сложете по 2-3 резена в стомаха, както и от нарязания магданоз. С остър нож направете от двете страни на всяка риба по няколко разреза.

Загрейте скарата и хубаво я намажете със олио или сланина. Рибата също намажете с олио и сложете да се пече.

Печете около 8 минути, след което пробвайте да я обърнете, като леко повдигнете единия край, ако не се отлепя, печете повече.

Сервирайте със гарнитура от варени картофи и пресен лук.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар