Кюфтета кебап на фурна

31/08/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф731447155
"Дори да не беше така красиво подредено, пак нямаше да го върнем "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 904
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете магданоза, лука и чесъна на ситно. Смесете съставките за кюфтетата в купа, замесете каймата много добре и оставете настрани.

Обелете и нарежете на тънки филийки картофите. От каймата оформете малки и сплескани (като за шницел) кюфтенца с дебелината на филийка картоф. Оформете си сандвичи от 2 картофени филийки и кюфтенце в средата.

Подредете готовите сандвичи в кръг в подмазана с малко олио тава, отгоре поставете чорбаджийските чушлета и резени домат.

Поставете тавата в предварително загрята на 220 градуса фурна и печете до готовност на картофите, когато получите желания загар отгоре поставете лист фолио, за да не прегори.

Отделно в тиган загрейте малко олио и запържете за кратко доматеното пюре, добавете врялата вода, посолете на вкус и разбъркайте.

Извадете готовото ястие от фурната и залейте със заврелия доматен сос, оставете така за около 10-15 минути и сервирайте.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар