Песто с ленено семе

31/08/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру205584775815
"Време е да разнообразим класическата рецепта за песто, като му добавим нови вкусове и аромати "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо996
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • ленено семе - 3 с л
  • вода - 100 мл
  • олио - 50 мл
  • моркови - 1 бр. сварен
  • босилек - 1 връзка (само листата)
  • пресен лук - 4 - 5 бр. пера
  • маслини - 3 бр. зелени
  • лимонов сок - 2 с л
  • сол - 1 ч. л.
  • захар - 1 ч. л.
  • яйца - 2 бр. сварени
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лeненото семе се смила със мелничка за кафе и се залива със 100 мл гореща вода в купата на пасатор. Добавя се сварен морков, като се отделят няколко кръгчета за декорация.

Прибавя се олио, лимонов сок, листа пресен босилек, нарязани пера пресен лук и парченца зелени маслини.

Овкусяваме със сол и захар и пасираме на гладка, хомогенна смес. Ако е нужно се добавя малко гореща вода, за да се разреди, ако е много гъсто. Сварените яйца се белят и режат на две половини.

Жълтъците се отделят, а белтъците се пълнят с лъжичка от лененото песто и поръсваме с щипка лют или сладък червен пипер. Пестото може да се ползва и като добавка към късчета месо или върху филия хляб с фибри.

Вкусно се получи, дори ме изненада с вкуса си и най-вече е много полезно за здравето.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!