Песто с ленено семе

31/08/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру158081544510
"Време е да разнообразим класическата рецепта за песто, като му добавим нови вкусове и аромати "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо285
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лeненото семе се смила със мелничка за кафе и се залива със 100 мл гореща вода в купата на пасатор. Добавя се сварен морков, като се отделят няколко кръгчета за декорация.

Прибавя се олио, лимонов сок, листа пресен босилек, нарязани пера пресен лук и парченца зелени маслини.

Овкусяваме със сол и захар и пасираме на гладка, хомогенна смес. Ако е нужно се добавя малко гореща вода, за да се разреди, ако е много гъсто. Сварените яйца се белят и режат на две половини.

Жълтъците се отделят, а белтъците се пълнят с лъжичка от лененото песто и поръсваме с щипка лют или сладък червен пипер. Пестото може да се ползва и като добавка към късчета месо или върху филия хляб с фибри.

Вкусно се получи, дори ме изненада с вкуса си и най-вече е много полезно за здравето.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар