Запечен лук с плънка от кайма

31/08/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач235105213
"Апетитно ястие, което включва лук и кайма Изглежда много добре, а вкусът е още по-впечатляващ"
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо95
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства, обелва и се издълбава. Гъбите се измиват, почистват се и се нарязват на дребно.
Задушават се заедно с издълбаната част от лука и каймата.

Хлябът, само средата, се накисва в прясното мляко и се отцежда. Кашкавалът се настъргва на ситно.

Към накиснатия хляб се прибавят задушените гъби с лука и каймата и кашкавала. Посолява се, подправя се с черен пипер, чубрица и ситно нарязания магданоз.

С тази плънка се пълни издълбаният лук, след което се увива във фолио и се нарежда в тавичка, в която се добавя малко вода и бяло вино.

Пече се във фурната, докато се изпари водата.

Сервирала съм го с гарнитура от ориз с масло и гъби, както и салата от чери домати в чашка от издълбана пиперка.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар