Салатено плато антипасти

31/08/2017
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо305
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • моцарела - 125 г
  • чери домати - 200 г
  • босилек - 25 г пресен
  • чушки - 1 бр. зелена, по - едра
  • маслини - 1 ч.ч. зелени
  • бекон - 80 г слайс
  • бутер тесто - 200 г
  • люти чушки - 3 - 4 бр.
  • черен пипер - 1 - 2 щипки
  • зехтин - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От бутер тестото и от бекона изрежете дълги ленти. Наредете една върху друга лентите от бутер тестото и бекона и навийте на охлювчета.

Включете фурната на 250 градуса да загрее и запечете охлювчетата в тавичка, постлана с хартия за печене, като предварително ги намажете отгоре със сместа от зехтина, черния пипер и соевия сос.

Прехвърлете готовите охлювчета в плато или подходяща голяма чиния.

Нарежете моцарелата на филийки, половината от чушката на осмици, а останалата по-широка част на правоъгълни парчта.

Върху дървени шишчета нанизвайте, като редувате чушка, чери домат и листа от пресния босилек. На други шишчета нанижете предварително обезкостените зелени маслини.

Подредете всичко в платото, като отстрани украсите с осмиците от зелената чушка, малко маслини, лютите чушлета и листенца босилек.

Бон апети!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
01.09.2017 08:48
Прекрасна композиция от вкусове и цветове!
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв