Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Плата»Салатено плато антипасти

Салатено плато антипасти

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Салатено плато антипасти
Снимка: Зори
2 / 3
17/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Забравете за салатите, заложете на салатено плато с антипасти - истински кулинарен хит"

Необходими Продукти

  • моцарела - 125 г
  • чери домати - 200 г
  • босилек - 25 г пресен
  • чушки - 1 бр. зелена, по - едра
  • маслини - 1 ч.ч. зелени
  • бекон - 80 г слайс
  • бутертесто - 200 г
  • люти чушки - 3 - 4 бр.
  • черен пипер - 1 - 2 щипки
  • зехтин - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От бутер тестото и от бекона изрежете дълги ленти. Наредете една върху друга лентите от бутер тестото и бекона и навийте на охлювчета.

Включете фурната на 250 градуса да загрее и запечете охлювчетата в тавичка, постлана с хартия за печене, като предварително ги намажете отгоре със сместа от зехтина, черния пипер и соевия сос.

Прехвърлете готовите охлювчета в плато или подходяща голяма чиния.

Нарежете моцарелата на филийки, половината от чушката на осмици, а останалата по-широка част на правоъгълни парчта.

Върху дървени шишчета нанизвайте, като редувате чушка, чери домат и листа от пресния босилек. На други шишчета нанижете предварително обезкостените зелени маслини.

Подредете всичко в платото, като отстрани украсите антипастите с осмиците от зелената чушка, малко маслини, лютите чушлета и листенца босилек.

Салатеното плато антипасти е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Прекрасна композиция от вкусове и цветове!
01.09.2017 08:48
5