Домашен Ром

31/08/2017
"15 души в ковчега на мъртвеца, йо-хо-хо и бутилка домашен ром "
Порции90
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо304
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • вода - 3 литра
  • меласа - 80 мл
  • захар - 1 кг тръстикова
  • мая - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера изсипваме водата. Слагаме 80 мл меласа, която може да намерите в био магазините. След това изсипваме захарта и маята.

Пресипваме го в бутилка и вместо да сложим капачка, трябва да сложите балон и оставяме да ферментира за 6-7 дена.

След тези дни ще видите едни балончета в шишето, а това означава, че вече е ферментирало и е годно за дестилация.

Дистилираме го, като отделяме първака и патока. Оставяме го на хладно за 3 дни. Вече сме получили така наречения бял ром. Той се използва за коктейли.

За да направим златен ром трябва да добавим карамел и да отлежи в дъбови бъчви до 2 месеца. А за да получим черен ром от златния, просто добавяме малко меласа и оставяме да отлежи още.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар