Зеленчукови гювечета с яйца

31/08/2017
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваГотвач291903392
"Не гледайте скептично - не е престъпно да хапнете нещо вегетарианско! "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо831
  • Преглеждания за месеца142
  • Преглеждания за седмицата99
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на кубчета, като за мусака. Чушките, лука, моркова и гъбите се нарязват също. В малки гювечета се слага по малко от картофите, лука, моркова, чушките и гъбите.

Подправят се със сол и универсална зеленчукова подправка. Във всяко гювече се сипва по малко олио и малко вода.

Гювечетата се затварят със капачетата им и се слагат във фурната. Фурната трябва да е студена. Пекат се на 180 градуса за около 30 минути.

След това се махат капачетата и се чуква отгоре по едно яйце. Гювечетата се връщат във фурната, докато станат готови яйцата.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар