Уникално вкусно билково песто

31/08/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач279961186
"Толкова много видове песто в едно - разкошно е!"
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 902
  • Преглеждания за месеца355
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Препечете леко бадемите за няколко минути на сух тиган. Босилека, ментата и копъра измийте и отцедете от водата.

В подходящ съд накъсайте зелените подправки, като отстраните дръжките им, добавете накъсаната моцарела, малко зехтин, сол, черен пипер, леко начуканите в хаванче шам фъстък и бадеми (може и цели, ако сте сигурни в пасатора си), скилидката чесън, сушените червени боровинки и лимоновия сок.

Пуснете пасатора за около 1 минута, но не по-дълго, за да не стане на каша.

Пробвайте на вкус и добавете по желание още зехтин, сол или черен пипер. Желателно е текстурата на пестото да се получи по-грапава и да е по-едро смляно всичко, за да се усещат отделните съставки.

Нарежете франзелата под ъгъл на филийки и ги препечете от двете страни в тостера или във фурната.

Намажете ги с пестото, поднесете ги върху плато, гарнирани със листенца зелени подправки (босилек, мента, копър) и чери доматки.

Бон апети!подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
01.09.2017 11:44
Разкошотия, поднесена с вкус!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв