Печени рулца от раци на шиш с чери домати и маслини

31/08/2017
"Кой каза, че рулцата от раци не са вкусни? Я вижте каква вкусотия сме ви приготвили тук "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо251
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • рулца от раци - 1 опаковка (10 бр. пръчици)
  • чери домати - 250 г
  • маслини - 100 г зелени
  • соев сос - 2 с.л.
  • зехтин - 3 с.л. екстра Върджин
  • лимонов сок - 1 с.л. прясно изцеден
  • черен пипер - 2 щипки
  • чесън - 1 скилидка
  • бекон - 3 парчета слайс
  • мента - няколко свежи листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете всяко рулце от раци на четири еднакви парчета.

В купа смесете зехтина, соевия сос, пресованата скилидка чесън, лимоновия сок и черния пипер. С получената марината залейте парчета сурими и оставете да се овкусят за 30 минути.

Намажете дървени шишчета с маринатата от рулцата и нанижете на всяко от тях парче рачешко рулце, обезкостена зелена маслина, чери домат и така докато свършат продуктите.

Загрейте скарата, изпечете първо слайсовете бекон и след това шишчетата, като ги мажете периодично с маринатата.

Подредете шишчетата в порционни чинии, като добавите към всяка порция малко от останалата марината.

Украсете с рулце от навитите изпечени слайсове бекон, гарнирайте с чери доматки и листенца свежа мента.

Бон апети!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар