Фокача с джоджен и чери домати

31/08/2017
Паулина Стоянова
отПаулина СтояноваПомощник Готвач1827112
"Почнете ли да си похвапвате от тази фокача няма да спрете, докато не я изядете напълно Наистина е толкова вкусна "
Приготвяне50 мин.
Готвене15 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо285
  • Преглеждания за месеца223
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тестото, като брашното се пресява в тавичка и към него се добавят солта и джодженът. Джодженът много добре трябва да е стрит и не трябва да има клечки.

Обърква се с лъжица, за да може джодженът да се смеси добре с брашното.

В чаша с хладка вода се добавя захарта и маята. Разбъркват се добре и се оставят да шупнат.

В брашно се прави кладенче и се сипва 80 мл зехтин. Бавно на порции се добавя и маята, като се бърка с лъжица или ръка, както ви е удобно. Замесва се меко и нелепкаво тесто.

В тавичка се сипва олио около 50 мл и хубаво се намазва. Тестото се разстила в тази тавичка с помощта на ръцете и пръстите ви.

Трябва да стане равномерно разстлано. Оставя се за около 30 минути да втаса. След като е втасало с пръсти се правят дупки по цялото тесто.

Измиват се и се нарязват на колелца чери доматите. Нареждат се върху фокачата. Посолява се цялата фокача с джоджен и сол, залива се с около 3 -4 с.л. зехтин.

Оставя се да около 10-15 минути да си почне. Слага се в предварително загрята фурна на 200 градуса да се пече за 15 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ваня Георгиева
А в описанието пише 80 мл зехтин ?
0
0
Ваня Георгиева
Зехтина не е ли много 200 мл + 50 мл олио за намазване?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв