Бързи палачинки от лимецово брашно с био течен шоколад

31/08/2017
Паулина Стоянова
отПаулина СтояноваПомощник Готвач1827122
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо203
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • вода - 1.5 ч.ч.
  • кокосово масло - за намазване на тигана
  • сол - щипка
  • лимецово брашно - колкото поеме /около 1 ч.ч./
  • течен шоколад - 100 г био
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със щипка сол. Използвайте кухненски тел. Добавя се водата към яйцата, разбива се. Постепенно се добавя лимецовото брашно.

Трябва сместа да стане наподобяваща по-течна боза. Слагате на котлона не залепващ тиган. Намазвате го с кокосово малко с помощта на четка.

С помощта на черпак сипвате от сместа в средата на тигана и с кръгови движения разстилате сместа.

Печете от двете страни до готовност.

След като палачинките са готови и още топли намазване с течен шоколад и навивате на руло.

Аз сложих и 3 бр. зрънца грозде за разкош.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар