Малка солена торта

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Малка солена торта
Снимка: Зори
1 / 5
11/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Изключителна идея за предястие за специални гости - солена тортичка с пушена сьомга"

Необходими Продукти

  • оризови крекери - 3 бр. кръгли (от кафяв ориз)
  • майонеза - 1 ч.ч.
  • риба тон - 80 г (от консерва в собствен сос)
  • пушена сьомга - 30 г
  • червен хайвер - 2 с.л.
  • каперси - 2 с.л. мариновани
  • мента - стръкчета свежи листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете всеки оризов крекер с майонеза, като между тях разпределите плънката от рибата тон в собствен сос. Ако рибата е на по-едри парчета, предварително я намачкайте с вилица.

Трябват ви за една малка солена тортичка три крекера с пласт риба тон между всеки от тях. Отгоре на тортата също сложете по-тънък пласт риба тон.

С останалата майонеза намажете тортата отгоре и от всички страни, като използвате шпатула или лъжица, за да я загладите.

Приберете я в хладилник да престои няколко часа или цяла нощ. По този начин блатовете от оризови крекери ще се напоят от рибата тон и ще се овкусят.

Точно преди поднасяне на тортичката я декорирайте, като я украсите с червен хайвер, розичка от завита пушената сьомга, пресни листенца мента и каперси. Оставете въображението ви да ви води и развихрете фантазията си.

Посочените продукти са за една малка солена торта, но тя спокойно може да се сподели от двама души (отлично предложение за една романтична вечеря на свещи с бяло вино, шампанско или водка).

Добър апетит и наздраве от мен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: