Много пухкава Тортиля

01/09/2017
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваГотвач255893272
"На този испански омлет не му трябват никакви други добавки - така е перфектен!"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо834
  • Преглеждания за месеца832
  • Преглеждания за седмицата131
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофи - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • яйца - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • зеленчукова подправка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на тънки кръгчета. В тиган се слага малко олио да се загрее. След това се слагат картофите да се изпържат. Картофите се овкусяват с универсална зеленчукова подправка.

Когато картофите са готови, се вадят от тигана. В същия тиган се запържва нарязаният на ситно лук.

В отделен съд се разбиват яйцата със солта и черния пипер.

В тигана се редят картофите и се заливат с разбитите яйца. Тортилята се оставя да се приготвя на слаб огън. Тиганът се покрива с капак.

След като тортилята е готова от едната страна, се обръща от другата страна чрез чиния.

Отново тиганът се покрива с капак и се оставя на слаб огън.

След като е готова и от другата страна, се отстранява от огъня и се поднася топла.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар