Грис с ядково мляко

01/09/2017
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваИноватор346953492
"Специален десерт за онези, които не харесват гриса с обикновено мляко "
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо501
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • ядково мляко - 1 л
  • грис - 1 ч.ч.
  • тръстикова захар - 6 с.л.
  • канела - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ядковото мляко се слага на котлона да се затопли. След като млякото се затопли, се прибавя тръстиковата захар. Разбърква се хубаво, за да се разтопи захарта.

След това се прибавя една чаена чаша грис. Бърка се постоянно.

Грисът с ядково мляко е готов, когато се сгъсти. Сваля се от котлона и се разпределя в подходящи чашки или купички.

Отгоре се поръсва с канела.

Аз съм използвала различни формички за сладки, за образуването на фигурките. Слагат се леко върху готовия десерт и се поръсва в тях с канела.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар