Весели кюфтенца Джудженца

01/09/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2896273
"С тези кюфтенца ще оберете овациите на цялото семейство, спор няма "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо276
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези вкусни кюфтенца - мънички джудженца, се харесват от големи и от малки, от девойчета и от момченца.

Сложете каймата /смес от телешко и свинско месо/ в купа. Прибавете към нея една филия сух хляб, предварително напоен в прясно мляко, а след това отцеден. Чукнете и едно яйце. Накълцайте на ситно една малка главичка кромид лук. Поръсете със смлян черен пипер, сол, червен пипер, кимион и малко чубрица. Ако тези подправки не са по вашия вкус, то подправете с такива, каквито си ги предпочитате. Омесете каймата и я оставете да престои в хладилника 30-40 минути да си поеме миризмите.

Оформете малки кюфтенца от каймата с големината на орех. Оваляйте кюфтенцата в галета и ги изпържете в сгорещено олио.

За шапчиците ползвах варено-пушен бекон, който е нарязан на много тънки ленти. Лентичка бекон се оформя като конус за шапчица.

Размесете лъжичка майонеза с малко стрито сирене и с помощта на клечка за зъби нанесете очички от сместа. С върха на ножа нанесете и стърготинка от маслинка по очичките, за да "оживеят" малките шапковци. А за устичка нанесете лютеничка.

Разположете ги в "застлана" паница.

"Изтъчете" килимче от ленти краставица, морков, бяла ряпа, които се нарязват с картофобелачка. Тях подравнете по възможност с еднаква ширина и дължина.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар