Бухтени сиренки

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Бухтени сиренки
Снимка: Даниела Русева
1 / 5
17/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
40
"Страхотни бухтенки сиренки, с които гарантирано ще си оближете пръстите"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 250 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол - 2 щ
  • захар - 1 ч.л.
  • сирене - 170 г
  • брашно - 20 с.л. /пълни/ + за доомесване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с вилица в купа, като добавите щипка сол. Сипете върху тях киселото мляко в средата на купата. Сипете върху млякото бакпулвера и напръскайте с лимоновия сок.

Оставете млякото да шупне и започнете да разбърквате с яйцата. Прибавете натрошеното сирене и захарта.

Пресейте брашното и прибавете 10 супени лъжици пълни с връх брашно. Отново разбъркайте добре. Сипете следващите 10 пълни супени лъжици брашно.

Бъркайте с лопатка, като повдигате сместа отдолу нагоре, докато се поеме цялото количество брашно. Ще получите тежко лепнещо тесто. Ако се наложи, добавете още малко брашно, ако се поема в сместа.

Щом започне трудно да се повдига, изсипете върху набрашнен плот сместа и доомесете с още малко брашно, но бързо и за кратко, колкото да не лепне. Трябва да се получи много меко тесто.

Поръсете върху плота повечко брашно и сложете тестото, като отгоре също го поръсете с брашно.

Разточете с точилката лист с дебелина около 8 мм. Изрязвате кръгчета с чашка с диаметър 5-6 см, триъгълници или ромбоиди.

Изпържете ги на умерен огън в сгорещено обилно количество олио в касерола по 3-4 бр. Отначало падат на дъното в съда, а малко след това изплуват и започват леко да се надуват.

Изпържват се бухтите от двете страни.

Бухтените сиренки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: